top of page
  • oijarun

Pametne iskaznice HŽ-a

Kroz kontakte s Hrvatskim željeznicama odlučili smo potaknuti naše članove da izrade pametne kartice HŽ-a radi ostvarivanja jeftinijih vožnji u ovoj i idućoj godini.

Time ćemo smanjiti trošak na svim aktivnostima iduće godine koje uključuju putovanje vlakom, a kartica se može koristiti i za ostvarivanje popusta na privatnim putovanjima.


Sve o pogodnostima i načinima izrade kartice možete saznati na : HŽ Putnički prijevoz (hzpp.hr) , a u nastavku dajemo pregled s jasnim smjernicama.


Molimo sve članove koji će sudjelovati na ZIMOVANJU 2022. da izrade pametne kartice HŽ-a.


Učenici osnovnih i srednjih škola pravo na besplatno putovanje ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza. Za izradu pametne kartice potrebno je dostaviti sljedeće:

  • zahtjev za izradu pametne kartice koji možete preuzeti ovdje (zahtjev sadrži i potvrdu obrazovne ustanove). Potvrda obrazovne ustanove koja se dostavlja može biti i e-potvrda za učenike koju možete preuzeti s https://potvrde.skole.hr putem sustava e-građani ili potvrda iz e-dnevnika koju možete preuzeti s https://ocjene.skole.hr - Osobni podaci (podaci o učeniku).

  • fotografija u boji veličine 3x3,5 cm koja ne smije biti starija od godinu dana

Zahtjev i fotografiju možete predati na blagajni. Najbližu blagajnu potražite na karti.

PROPORUČUJEMO DA ZAHTJEV ZA IZRADU PAMETNE KARTICE PREDATE OSOBNO NA GLAVNOM KOLODVORU.

POD "MOLIMO OZNAČITE PROFIL" TREBA STAVITI "x" U KVADRATIĆ 'POJEDINAČNO PUTOVANJE'.

POTVRDU O ŠKOLOVANJU KOJU MOŽETE PREUZETI ONLINE MOŽETE SAMO PRILOŽITI UZ ZAHTJEV ZA IZRADU KARTICE I NIJE POTREBNO ISPUNJAVATI OVAJ DIO ZAHTJEVA :


Izrada pametne kartice s pripadajućim profilima naplaćuje se 20 kn prilikom preuzimanja kartice. Profil na pametnoj kartici vrijedi do 31. prosinca 2022. godine.

Izradu pametne kartice možete zatražiti i poštom slanjem potrebne dokumentacije na sljedeće adrese:

  • Regionalna jedinica Zagreb, Trg Ante Starčevića 1, 10 000 Zagreb

U slučaju da dokumentaciju šaljete poštom, potrebno je navesti hoćete li pametnu karticu preuzeti na jednoj od blagajni ili će vam biti poslana poštom.

Ovo je vjerojatno sporija varijanta.


Za bilo kakve dodatne informacije slobodno nazovite:

Matej 099 689 10 48

294 views0 comments
bottom of page