top of page
  • oijarun

JOTI

"Joti - Jamboree on the Internet" je online aktivnost WOSM-a (Svjetske skautske organizacije) koja se održava svake godine u listopadu.


S obzirom na trenutačnu svjetsku situaciju WOSM se odlučio organizirati specijalno izdanje JOTI-a ovaj vikend 3.4.-5.4. s ciljem povezivanja mladih izviđača diljem svijeta i osiguravanja kvalitetnih izviđačkih aktivnosti u vremenu kada je njihova organizacija i provedba onemogućena.


Ideju samog JOTI-a možete pročitati na https://www.jotajoti.info/joti-special-edition , a prijevod na kraju ove objave.


Pozivamo i naše članove da se uključe u razne mogućnosti koje nudi ovogodišnji JOTI, no isto tako molimo sve da prvo prouče stranicu o sigurnosti na internetu https://www.jotajoti.info/staying-safe-online-during-joti .


JOTI nudi razne izazove - JOTI kamp, JOTI chat, JOTI live... za svakoga po nešto.

Molimo sve koji se oluče sudjelovati na JOTI-u u bilo kojem obliku da se jave voditeljima te da nose uniformu i izviđačka obilježja (ukoliko se odluče sudjelovati u online razgovorima s drugim izviđačima).


Detaljan video u kojem su upute za lakše snalaženje na JOTI stranici možete pronaći na

(P.S. Dario hvala za odličan video! )


Za dodatne informacije slobodno se obratite na brojeve telefona:

svi - Matej : 099 689 1048

poletarci/pčelice - Dora : 099 434 7032

izviđači/planinke - Majstor : 098 480 175

istraživači - Preksa : 099 405 5672


Za kraj prenosimo prijevod poruke organizatora JOTI-a :

Danas se mladi u mnogim zemljama suočavaju sa izazovima u svojim lokalnim zajednicama zbog širenja koronavirusne bolesti (COVID-19). Škole su se zatvorile, a ostale aktivnosti zaustavljene su. Vrlo je važno da svi izviđači i mladi budu na sigurnom izbjegavajući javne prostore i gužve, pazeći da redovno peremo ruke i slijedimo druge dobre prakse. Ali to što se trudimo ostati na sigurnome ne znači da se ne možemo zabaviti, nastaviti učiti ili stvarati nove prijatelje! Ovo posebno izdanje JOTI-a siguran je prostor koji povezuje mlade poput vas, iz cijelog svijeta, u vrijeme kada su mnogi od nas kod kuće, ne mogu pohađati školu ili redovne aktivnosti. Možete se prijaviti za različite aktivnosti tijekom vikenda 3. travnja - od tečajeva za e-učenje o zdravlju, blagostanju i sigurnosti na mreži do učenja o različitim kulturama. Možete igrati igre i voditi zabavne aktivnosti, kao i raditi što je u vašoj moći kako bi podržali one kojima je pomoć potrebna. Podržimo jedni druge , podržimo naše prijatelje i učinimo ovaj svijet malo svjetlijim. Ovo je posebno izdanje našeg najvećeg digitalnog Jamboreeja, JOTA-JOTI, koje se održava svake godine u listopadu. U JOTA-JOTI ćete i ovog listopada moći uživati ​​kao i obično. Međutim, naš posebni JOTI 3-5. Travnja omogućit će vam da se povežete s drugima, naučite nove vještine i izgradite nova prijateljstva iz udobnosti naših domova u ovom zahtjevnom vremenu, kada nam jedni drugima najviše trebaju. Kao mladi, uporni smo, spremni i željni učenja, pa zajedno pretvorimo ovo izazovno vrijeme u priliku i povežemo milijune mladih širom svijeta u siguran prostor za sve.


34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page